Σεμινάριο Θηλασμού Advanced Level - Live Webinar

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, 10:00-17:00


Μονοήμερο σεμινάριο θηλασμού για επαγγελματίες περιγγενητικής φροντίδας. Λόγω των συνθηκών καθώς και των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίησή του σεμιναρίου στον χώρο μας. Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, σε ζωντανή σύνδεση, μέσω της πλατφόρμας zoom, με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.

Το ημερήσιο σεμινάριο θηλασμού, Advanced Level, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά το Σάββατο, 3/10/2020, 10:00-17:00, με πιο εξειδικευμένη θεματολογία.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν:

1. Συνήθη προβλήματα θηλασμού (υπερφόρτωση, φραγμένος πόρος, μαστίτιδα).

2. Βραχύς χαλινός γλώσσας και άνω χείλους.

3. Η μητέρα που δυσκολεύεται να αποφασίσει "Ίσως δεν θέλει να θηλάσει".

4. Θηλασμός νηπίου.

5. Επαναγαλακτισμός.

6. Θηλασμός και φεμινισμός (μια κοινωνική ματιά του θηλασμού στην πατριαρχική κοινωνία).

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε IBCLCs, επαγγελματίες υγείας - μαίες - μαιευτές, φαρμακοποιούς, παιδιάτρους κ.ά. - βοηθούς μητρότητας, αλλά και σε όσους επαγγελματίες ασχολούνται με την περιγεννητική φροντίδα.

Η ύλη του σεμιναρίου καλύπτει τις ανάγκες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των IBCLC's και μοριοδοτείται από το IBLCE με 6,75 L CERPs.

Εισηγήτριες:

Αφροδίτη Κονδύλη,

Φαρμακοποιός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια γονέων ATTH Parent Educator Attached at the Heart™, Συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas, Βοηθός Μητρότητας και Εκπαιδευόμενη Parent Coach.

Σοφία Δούμα,

Μαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Εκπαιδευτικός, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor.