Άρθρα perinatal yoga

Τι προσφέρει η Yoga στην περιγεννητική περίοδο

Η Yoga για τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, εστιάζει στο να βοηθηθεί η γυναίκα να «ανοίξει» και να παραμείνει «ανοιχτή» και στο να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος. Περισσότερος χώρος στην κατώτερη κοιλιακή κοιλότητα για το μωρό που θα δημιουργηθεί και θα μεγαλώσει, καθώς επίσης και περισσότερος χώρος για τα όργανα του πεπτικού, ώστε να επεξεργαστούν την τροφή που είναι απαραίτητη για τη μαμά και το μωρό. Αλλά δημιουργείται επίσης περισσότερος χώρος για τους πνεύμονες, ώστε να εκταθούν και να εισπνεύσουν οξυγόνο, απαραίτητο για τη μαμά και το μωρό.

Το να ανοίξει η γυναίκα για να δεχθεί και να θρέψει ένα μωρό, είναι η βάση της γυναικείας της υπόστασης, καθώς η υπέρτατη γυναικεία εμπειρία είναι το «άνοιγμα» για να δεχθείς και να θρέψεις το μωρό που μεγαλώνει μέσα στη μήτρα της. Η γυναίκα προσφέρει ολόκληρο το σώμα και τον εαυτό της ως ένα ασφαλές «σπίτι» για να μεγαλώσει το μωρό της.

Τα πέντε επίπεδα της ύπαρξης

Η yoga είναι μια ολιστική πρακτική και ωφελεί τη γυναίκα σε κάθε επίπεδο, όχι μόνο στο φυσικό. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της yoga, ο άνθρωπος λειτουργεί σε διάφορα καθορισμένα επίπεδα.

Υπάρχουν πέντε κύρια επίπεδα στη yoga:

1. Η φυσική δομή

Είναι τα οστά, οι αρθρώσεις, οι μύες το δέρμα και τα εσωτερικά όργανα. Η yoga αναπτύσσει φυσική δύναμη, αντοχή και ελαστικότητα. Η κίνηση και η στάση είναι τα βασικά στοιχεία στην ανάπτυξη αυτών των ποιοτήτων, όχι μόνο στο φυσικό επίπεδο αλλά και στο πνευματικό και συναισθηματικό.


The Whirling Birth Light Canvas Print by Jeffrey Lohrius (δημοσιεύεται με την άδεια του καλλιτέχνη)
The Whirling Birth Light Canvas Print by Jeffrey Lohrius (Δημοσιεύεται με την άδεια του καλλιτέχνη)