Εγκυμοσύνη / θηλασμός

Προετοιμασία για τη γονεϊκότητα, τον τοκετό και τον θηλασμό

Ομάδες εγκύων, σεμινάρια για τον τοκετό, τον θηλασμό, τη γονεϊκότητα, την αλλαγή στη ζωή του ζευγαριού, τη φροντίδα του βρέφους...

Ενημερωθείτε για τις ομάδες και τις εκδηλώσεις μας!

Κλείστε θέση στα σεμινάριά μας!

Κύκλος προγεννητικών συναντήσεων

Τρεις προγεννητικές συναντήσεις για να μοιραστούμε την αγωνία, τη χαρά, την προσμονή και τους φόβους που κρύβει μια εγκυμοσύνη και η αναμονή του τοκετού.

Ένα μοίρασμα με σκοπό την πληροφόρηση και την ενδυνάμωση των νέων γονιών για τον τοκετό, το θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού.

Η προετοιμασία του ζευγαριού είναι ο πιο άμεσος τρόπος να ενδυναμωθεί και να νιώσει σιγουριά για τον νέο ρόλο που αναλαμβάνει.

Oι συναντήσεις βασίζονται στην αντικειμενική πληροφόρηση πάνω στον τοκετό και τον θηλασμό, με σεβασμό στις επιλογές της γυναίκας και του συντρόφου της, με βιωματικές ασκήσεις που ενισχύουν το δέσιμο του ζευγαριού με το μωρό τους και την προετοιμασία για τον τοκετό και τον ερχομό του νέου μέλους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Κύκλου, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά ταυτόχρονα και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Η θεματολογία των συναντήσεων περιλαμβάνει:

  • Τοκετός - στάδια τοκετού - επιλογές - πλάνο τοκετού / Μέθοδοι ανακούφισης στον τοκετό.
  • Όλα όσα θέλω να ξέρω για τον θηλασμό.
  • Φροντίδα μωρού - γενική συζήτηση.

Pre-postnatal Yoga

Ελάτε στον Κύκλο να γυμναστούμε με Yoga εγκυμοσύνης, προσφέροντάς σας το πρώτο μάθημα "γνωριμίας" δωρεάν!

Λόγω των συνθηκών καθώς και των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, οι διαθέσιμες θέσεις και ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένα, εφαρμόζοντας πάντα τα πρωτόκολλα και τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής.

Ολοκληρωμένη προσέγγιση και προετοιμασία για τον τοκετό, σε μαθήματα yoga εγκυμοσύνης με τη μέθοδο Birthlight™ https://www.birthlight.com/. Τα μαθήματα, διάρκειας μιάμιση ώρας, περιλαμβάνουν πρακτικό μέρος (ακολουθίες yoga, κινήσεις, αναπνοές) και θεωρητικό μέρος-συζήτηση.

Η Birthlight™ yoga Εγκυμοσύνης χαρίζει ευεξία. H μαμά με την κίνηση, την αναπνοή και τη χρήση της φωνής της, δένεται με το μωρό της.

Με ήπιες κινήσεις και ακολουθίες yoga που απευθύνονται τόσο σε μαμάδες που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ, όσο και σε μαμάδες που συνήθιζαν να γυμνάζονται πριν την εγκυμοσύνη, σχεδιασμένες με το σύστημα Birthlight™ for maternity. Δίνεται έμφαση τόσο στην ευεξία της γυναίκας σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και στο να μπορέσει η μητέρα να χρησιμοποιήσει όλη τη βιωματική εμπειρία που θα αποκτήσει στα μαθήματα κατά τη διάρκεια του τοκετού της. Έτσι, έχοντας πλήρη επίγνωση του σώματός της, της αναπνοής της και του πυελικού εδάφους, θα έχει έναν όμορφο, φυσικό τοκετό.

Στο τέλος κάθε μαθήματος και ενώ πίνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα, συζητάμε επιλεγμένα θέματα που αφορούν στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό, ενώ οι μαμάδες μπορούν ελεύθερα να θέσουν προβληματισμούς και απορίες.

Τα μαθήματα διδάσκονται από τη μαία και σύμβουλο θηλασμού IBCLC, Σοφία Δούμα, πιστοποιημένη στο σύστημα Birthlight™ yoga for maternity.

Διάρκεια:

Από Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020 και κάθε Τετάρτη, 10:00-11:30.

Pre-postnatal Pilates

Mαθήματα για εγκύους και λεχωίδες στον Κύκλο.

Το pιlates είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα εκγύμνασης του σώματος. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μέσω των ήπιων ασκήσεων, των αναπνοών, του stretching και της χαλάρωσης προάγουμε την ευεξία αλλά και την επαφή της μητέρας με το σώμα της που αλλάζει και με το μωρό της.

Μετά τον τοκετό η επαναφορά των βασικών ομάδων μυών μπορεί να γίνει εξαιρετικά και με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τα μαθήματα και το ασκησιολόγιο του pilates.

Κάθε πιλάτες εγκύων.

Κάθε postnatal pilates.

Kάθε pre & postnatal pilates.

Κόστος:

Απαραίτητη η κράτηση θέσης εδώ: https://forms.gle/ntssVTrTxnGJPDPL9

ή στο kyklosgynaika@gmail.com ή στο 211179423.

Τα μαθήματα διδάσκονται από την Άννα Πλουμίδου, Pilates instructor, τηλ.: 6977972914.