Λίγα λόγια για εμάς

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Ονειρευτήκαμε ένα κέντρο που η Γυναίκα θα βρίσκει πάντα υποστήριξη, γνώση, αποδοχή, σε κάθε φάση ή έκφανση του εαυτού της, των ρόλων της και της θηλυκής δημιουργίας της και στο οποίο θα μπορεί να βρει τους καλύτερους από κάθε κλάδο, να μοιραστεί, να μάθει, να εξελιχθεί.

Έτσι, δημιουργήσαμε τον Κύκλο, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο την υποστήριξη της Γυναίκας από την ώρα που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως Γυναίκα και σε όλο τον Κύκλο της Ζωής της.

Διαλέξαμε τον Κύκλο γιατί ως σύμβολο αντιπροσωπεύει τη Γυναίκα, την ιστορία της, τις σχέσεις της και την οικογένειά της, αλλά και την κυκλικότητα των εποχών και των φάσεων ζωής της.

Στον Κύκλο, κάθε Γυναίκα μπορεί να βρει απαντήσεις και υποστήριξη στη μητρότητα, τον θηλασμό, τη γονεϊκότητα, το επιχειρείν, την πνευματικότητα, τη θηλυκή και ερωτική της φύση, τις σχέσεις και την κοινωνικοποίησή της.

Ο Κύκλος είσαι εσύ. Ο Κύκλος είμαστε όλες μας!

Η ομάδα του Κύκλου

Το 2015 η Αφροδίτη και η Σοφία γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους στο Αττικό νοσοκομείο. Μετά την πιστοποίησή τους ως σύμβουλοι γαλουχίας IBCLC, αποφάσισαν να συνεργαστούν φτιάχνοντας έναν χώρο για την υποστήριξη της γυναίκας σε όλο τον κύκλο της ζωής της. Από το 2020, η ομάδα διευρύνθηκε! Με την Άννα και την Ελίνα, ο Κύκλος μεγάλωσε και υποστηρίζει τη γυναίκα ολιστικά.

Αφροδίτη Κονδύλη

Η Αφροδίτη είναι φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων ATTH Parent Educator Attached at the Heart™, συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas, βοηθός μητρότητας και εκπαιδευόμενη Parent Coach.

Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια, γεννώντας το 2013 την κόρη της και το 2018 τον γιό της, και όταν 3 χρόνια μετά ίδρυσε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών, στην Ηλιούπολη.

Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και, παράλληλα, προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC, βοηθός μητρότητας και εκπαιδεύτρια γονέων. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γονέων, με πολλή πολλή αγάπη.

Η Αφροδίτη αποτελεί και επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas, που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Ως βοηθός μητρότητας και Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC οραματίζεται έναν κόσμο με περισσότερη αποδοχή και αγάπη, ώστε η γυναίκα και η οικογένεια να αλλάζουν και να μεταμορφώνονται, μέσα σε ένα περιβάλλον φροντίδας και υποστήριξης των αναγκών και των επιλογών τους. Γι' αυτό και παράλληλα, συμβουλεύει ομάδες γυναικών, στις οποίες αυτές ενδυναμώνονται, ανταλλάσσουν απόψεις, κοινωνικοποιούνται, δικτυώνονται και μοιράζονται.

Την Αφροδίτη θα την βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops. Μπορείς, παράλληλα, να επικοινωνήσεις μαζί της και να την επιλέξεις για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας, με ατομικές συνεδρίες όπου κι αν ζεις, καθώς παρέχει τις υπηρεσίες της σε γυναίκες, νέες μητέρες και γονείς σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σοφία Δούμα

Η Σοφία είναι μαία, εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη BirthLight™ Perinatal Yoga Instructor.

Έχοντας ολοκληρώσει κύκλους σπουδών στην μαιευτική και στον ανώδυνο τοκετό και εργαζόμενη ως εκπαιδευτικός, στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της και την εξειδίκευσή της για να βοηθήσει και άλλες μαμάδες που ήθελαν να θηλάσουν τα μωρά τους. Έτσι, μετεκπαιδεύθηκε και ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και στην περιγεννητική γιόγκα BirthLight™ Perinatal Yoga. Και αργότερα, ένα ακόμη όνειρό της πήρε μορφή, με τη συνδημιουργία του Κύκλου.

Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό, τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της και μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα και εδώ: http://www.birthlight.com/teacher/sofia-douma

Ταυτόχρονα, μπορείς να επικοινωνήσεις με τη Σοφία και να την επιλέξεις για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της μητρότητας, για μια πολύπλευρη υποστήριξη με ατομικές συνεδρίες, όπου κι αν ζεις.

Άννα Πλουμίδου

Η Άννα είναι Pilates Instructor. Έχει σπουδάσει Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Γραφιστική στον ΑΚΤΟ. Από το 2006 μέχρι το 2018 διατηρούσε τυπογραφείο, αλλά η μόνιμη ενασχόλησή της, από μικρή ηλικία, με το μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό, την οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το ανθρώπινο σώμα και την κίνηση.

Γνώρισε το Pilates το 2015 και πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε τη μοναδικότητά του. Είναι μία μέθοδος με άμεσα αποτελέσματα, που γυμνάζει πρώτα το μυαλό και στη συνέχεια δυναμώνει το σώμα μας εκ των έσω. Βοηθάει να βελτιώσουμε την αντοχή, την κινητικότητα και την ευλυγισία μας, χαρίζοντάς μας πνευματική και σωματική ισορροπία.

Έτσι, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της, με αποτέλεσμα το 2018 να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην ακαδημία MK Pilates, όπου πιστοποιήθηκε με τα Matwork & Studio Equipment Diplomas. Eξειδικεύτηκε σε ειδικούς πληθυσμούς: Pilates (εγκυμοσύνη και τρίτη ηλικία) σε mat, props & studio equipment, ενώ είναι διεθνώς πιστοποιημένη με το “Stretch your limits Certification”, που περιλαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση stretching στο βασικό και προχωρημένο επίπεδο & P.N.F. stretching.

Στον Κύκλο θα την βρεις να διδάσκει τα μαθήματα Pilates (Mat, Studio Equipment, Pre & Post Natal και προγράμματα για ηλικίες 60+,) με συνεχή εκπαίδευση και αφοσίωση στη διαδασκαλία της μεθόδου. Το ανθρώπινο σώμα είναι μοναδικό και το Pilates δημιουργήθηκε για να το υποστηρίζει και να το κρατά υγιές!

Ελίνα Τσίμπρου

Η Ελίνα γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με τον χορό απο την ηλικία των 3 ετών. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού της Νίκης Κονταξάκη. Υπήρξε μέλος του Studio Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου χόρεψε και συνεργάστηκε σε διάφορα έργα. Στην πορεία χόρεψε στην επαγγελματική ομάδα χορού της Νίκης Κονταξάκη.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, χορογράφος και χορεύτρια της ομάδας “Οδοντογλυφίδα”, με συμμετοχές σε φεστιβάλ: Ελλήνων Χορευτών και Χορογράφων, Going Youth Festival, Fringe Festival με τις παραγωγές Spin it, Little bits ’n pices, Πομφόλυγες καθ’ εκάστη Α’ & Β’, All I want is everywere, Κοίτα.

Χόρεψε στην παραγωγή Puzzle σε σκηνοθεσία Σταύρου Σβήγκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Παράσταση Move me της Χριστιάνας Σαρασίδου.

Το 20015 μαζί με την Ράνια Παπαϊωάννου δημιούργησε την ομάδα σύγχρονου χορού Cycle RE, με ερευνητικά σεμινάρια και δράσεις για επαγγελματίες χορευτές που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Μέσα από την έρευνα η ομάδα προχώρησε στην παραγωγή δύο παραστάσεων “Κενό” και “Void”. Στα πλαίσια του πρώτου Virtual Sanskar Festival με έδρα την Ινδία, η ομάδα επιλέχθηκε να παρουσιάσει τη δουλειά της “Looking Forward”.

Διδασκαλικά έχει συνεργαστεί με studio, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές χορού και τώρα ξεκινάει η δράση της στον κύκλο, όπου θα αναλάβει τα μαθήματα Σύγχρονου και Κλασσικού χορού.