Δράσεις

Υπηρεσίες

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εγγραφή στον Κύκλο

Το Μαγαζί του Κύκλου

Σύμβουλοι Θηλασμού IBCLC

Rainbow Οικογένειες

Η χρήση φαρμάκων από τις διεμφυλικές γυναίκες για την πρόκληση γαλουχίας

Δείτε τα κύρια σημεία της επιχειρηματολογίας της  Martha Paynter σχετικά με το ότι τα πλεονεκτήματα  του θηλασμού για τον γονιό και το βρέφος είναι πολύ περισσότερα από τις ανησυχίες σχετικά με τη συστηματοποίηση των φαρμάκων που διευκολύνουν τη γαλουχία στις διεμφυλικές γυναίκες.

Ολόκληρο το πρωτότυπο κείμενο, μπορείτε να το βρείτε στο IMPACT ETHICS  και συγκεκριμένα στο άρθρο: TRANSGENDER WOMEN, BREASTFEEDING AND DRUG REGIMENS

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση μιας περίπτωσης πρόκλησης γαλουχίας σε μία διεμφυλική γυναίκα και οι αντιδράσεις σε αυτό οδήγησε στην κριτική εξέταση των μύθων που περιβάλλουν τη χρήση φαρμάκων κατά τη γαλουχία και την παρόρμηση να περιορίσουμε τα σώματα των διεμφυλικών ατόμων. Κριτικές σχετικά με το ότι προκλήθηκε γαλουχία και παράχθηκε γάλα από διεμφυλική γυναίκα, μετά από χρήση φαρμάκων που προκαλούν παραγωγή γάλακτος (domperidone) και  μπλοκάρουν την παραγωγή τεστοστερόνης (spironolactone), τονίζουν ότι «θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το γάλα αυτό είναι αγνό και δεν περιέχει ορμόνες». Παρόλα αυτά, το ανθρώπινο γάλα δεν είναι «αγνό» ούτε «ελεύθερο από ορμόνες».
Περισσότερα...