Δράσεις

Υπηρεσίες

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εγγραφή στον Κύκλο

Το Μαγαζί του Κύκλου

Σύμβουλοι Θηλασμού IBCLC

Pilates / Yoga

Pilates class

Ειναι η τεχνική εκγύμνασης όλου του σώματος , απο τον Joseph Pilates 


Η μέθοδος PILATES είναι ένα εσωτερικό ταξίδι ενσυνείδητης θεραπευτικής κίνησης που απευθύνεται σ όλους .

Βασίζεται στη συγκέντρωση, στην πλήρη και βαθιά αναπνοή, στη συνεχή ροή της κίνησης και στο ενεργοποιημένο κέντρο του σώματος.

Στο PILATES, όλες οι κινήσεις ξεκινούν από το κέντρο του σώματος, τους εν τω βάθει μυς της κοιλιάς ,και κατευθύνονται προς τα άκρα. Έμφαση δίνεται στη αναπνοή.

Η λειτουργία της αναπνοής είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στο PILATES. Αποφασιστική και δυναμική εκπνοή είναι το κλειδί για μια βαθιά και πλήρη εισπνοή. Η αναπνοή αγκαλιάζει την κίνηση, συγχρονίζεται με αυτή. Το σώμα δεν μπλοκάρεται. Αντίθετα, η αναπνοή υποστηρίζει. 
Με το PILATES επιτυγχάνεται επίγνωση και έλεγχος του σώματος, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά και κάθε στιγμή στη διάρκεια της μέρας.Επαναφέρει την ορθή στάση του σώματος κ την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης . 

Ειναι ιδανικό για αποκατάσταση τραυματισμών κ διαφόρων μυοσκελετικών κ νευρολογικών παθήσεων . Για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό , το χορό αλλα κ για όσους κάνουν καθιστική ζωή .
Για τις εγκύους κ στην επαναφορά του σώματος μετα την εγκυμοσύνη 

Με λίγα λόγια το PILATES ειναι για όλους , γιατί Κάνει καλό στη ψυχή , στο πνεύμα κ το σώμα κ αυξάνει την ηλικία της σπονδυλικής μας στήλης ... Γιατι όπως έλεγε κ ο Pilates.."Είματε όσο χρόνων ειναι κ η σπονδυλική μας στήλη"

Τα μαθήματα συντονίζει η Γιάννα Βελισσαρίδου

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : ioannavel@yahoo.com