ΝΕΑ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ό,τι συμβαίνει στον Κύκλο!Live Webinar - Πρώτες Βοήθειες για βρέφη και νήπια

αναρτήθηκε στις 1 Ιουλ 2020, 1:00 π.μ. από το χρήστη Κύκλος Γυναίκα Μητρότητα Θηλασμός

Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 17:30-19:30

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά, σε ζωντανή σύνδεση, με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.
Θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα zoom.

Θα παρουσιαστούν βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για τα συχνότερα περιστατικά που απασχολούν τους γονείς και τους φροντιστές βρεφών και μικρών παιδιών.

Μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:
- Περιποίηση τραύματος και αιμορραγίας
- Χτυπήματα στο κεφάλι, μόλωπες
- Ρινορραγία
- Πνιγμονή
- Εγκαύματα
- Πνιγμός
- Πυρετός
και θα απαντηθούν οι ερωτήσεις σας.
Η συνάντηση αφορά σε γονείς και φροντιστές που θέλουν να αισθάνονται σίγουροι πως μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά και έγκαιρα κάποιο επείγον περιστατικό που μπορεί να συμβεί στο βρέφος-μικρό παιδί, σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών.

Κόστος: 10€

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/i5eEx6gQGoLmyWdz6

Για πειρισσότερες πληροφορίες: kyklosgynaika@gmail.com

Εισηγήτρια: Σοφία Δούμα, Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor.

Live Webinar - Προγεννητικό: Tοκετός, Θηλασμός, Φροντίδα μωρού

αναρτήθηκε στις 18 Ιουν 2020, 4:57 π.μ. από το χρήστη Κύκλος Γυναίκα Μητρότητα Θηλασμός

Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 13:30-15:00
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 13:30-15:00
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 13:30-15:00


Τρεις προγεννητικές, διαδικτυακές συναντήσεις για να μοιραστούμε την αγωνία, τη χαρά, την προσμονή και τους φόβους που κρύβει μια εγκυμοσύνη και η αναμονή του τοκετού.
Ένα μοίρασμα με σκοπό την πληροφόρηση και την ενδυνάμωση των νέων γονιών για τον τοκετό, το θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού.

Η προετοιμασία του ζευγαριού είναι ο πιο άμεσος τρόπος να ενδυναμωθεί και να νιώσει σιγουριά για τον νέο ρόλο που αναλαμβάνει.
Oι συναντήσεις βασίζονται στην αντικειμενική πληροφόρηση πάνω στον τοκετό και τον θηλασμό, με σεβασμό στις επιλογές της γυναίκας και του συντρόφου της, με βιωματικές ασκήσεις που ενισχύουν το δέσιμο του ζευγαριού με το μωρό τους και την προετοιμασία για τον τοκετό και τον ερχομό του νέου μέλους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom. Πιο συγκεκριμένα:

24/6: Τοκετός -στάδια τοκετού-επιλογές-πλάνο τοκετού/Μέθοδοι ανακούφισης στον τοκετό.
1/7: Όλα όσα θέλω να ξέρω για τον θηλασμό
8/7: Φροντίδα μωρού -γενική συζήτηση

Κόστος συμμετοχής: 10€/συνάντηση, 25€ και οι 3 συναντήσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/Pw9Z3cCa52eakpZj8

Για περαιτέρω πληροφορίες
email: kyklosthilasmos@gmail.com

Εισηγήτριες:
Σοφία Δούμα, Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor.

Αφροδίτη Κονδύλη, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων ATTH Parent Educator, Συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas, Φαρμακοποιός και Εκπαιδευόμενη Parent Coach.

Online Ομάδα γονέων Αttachment Parenting

αναρτήθηκε στις 19 Μαΐ 2020, 4:57 π.μ. από το χρήστη Κύκλος Γυναίκα Μητρότητα Θηλασμός

Από την Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 και κάθε Τρίτη, μέχρι και 14 Ιουλίου 2020, 19:00-21:00

8 δίωρες εκπαιδευτικές, διαδικτυακές συναντήσεις για γονείς παιδιών 0-5 ετών, σχεδιασμένο από τις ιδρύτριες της Attachment Parenting International (API), Lysa Parker και Barbara Nicholson, πάνω στις βασικές αρχές του Αttachment Parenting, ενισχύοντας την ανάπτυξη ενός ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού.

Τρίτη, 26/5/2020:
Εισαγωγή στο Attachment Parenting - Προετοιμασία για την γονεϊκότητα. Γιατί ΑΡ; Πώς η ανατροφή επηρεάζει την κοινωνία; Κατανοώντας τη σύνδεση και το συναισθηματικό δεσμό. Γιατί δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις; Πώς σπάμε τους δεσμούς που δεσμεύουν.

Τρίτη, 2/6/2020:
Διατροφή και συναισθηματικός δεσμός - Η θεραπευτική δύναμη της σωματικής εγγύτητας (babywearing, συγκοίμηση, βρεφικό μασάζ, παιχνίδι και σωματική επαφή, ο ρόλος της αγκαλιάς). Πώς προωθούμε τη σύνδεση; Πως μεγαλώνουμε παιδιά με υγιή σχέση με την τροφή τους. Θηλασμός, αποθηλασμός, βρεφική και παιδική διατροφή.

Τρίτη, 9/6/2020:
Ανταποκρίνομαι με ευαισθησία. Η γλώσσα της αγάπης. Ο ρόλος της ενσυναίσθησης, της συναισθηματικής αγωγής και ρύθμισης στις ανάγκες των παιδιών.

Τρίτη, 16/6/2020:
Διασφαλίζω ασφαλή ύπνο, σωματικά και συναισθηματικά.

Τρίτη, 23/6/2020:
Προσφέρω σταθερή, στοργική φροντίδα. Μία συνάντηση για τους αποχωρισμούς (λόγω μετάβασης στη δουλειά, εναλλαγή φροντιστών, παιδικός σταθμός, κτλ.) και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το συναισθηματικό δεσμό ασφαλή.

Τρίτη, 30/6/2020:
Θετική διαπαιδαγώγηση (όρια, κανόνες,αποδοχή και διαπαιδαγώγηση).

Τρίτη, 7/7/2020:
Ισορροπία μεταξύ προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Προσωπική και οικογενειακή φροντίδα, βρίσκοντας χώρο και χρόνο.

Τρίτη, 14/7/2020:
Τι είναι και τι δεν είναι ΑΡ. Πώς συντονιζόμαστε με τα παιδιά; Αυτά που κάνουμε τα βοηθάνε; Αντιμετωπίζοντας κριτική από τον περίγυρο και όλες τις σύγχρονες προκλήσεις. Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με το ΑΡ. Καταναλωτισμός και τεχνολογία - πώς τα αντιμετωπίζουμε;

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις, βίντεο, βιωματικές δραστηριότητες και πλούσιο υλικό. Επιπλέον, όσοι παρακολουθήσουν όλες τις συναντήσεις λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, από την Attachment Parenting International.

Η πλήρης εκπαίδευση αποτελείται και από τις 8 προαναφερόμενες συναντήσεις, υπάρχει όμως δυνατότητα παρακολούθησης και μεμονωμένων συναντήσεων, εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις. Βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος δίνεται μόνο σε όσους έχουν παρακολουθήσει όλο το πρόγραμμα.

Εισηγήτρια :
Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γονέων ATTH Parent Educator, Συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Φαρμακοποιός και Εκπαιδευόμενη Parent Coach.

Για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων
e-mail: kyklosgynaika@gmail.com
Mε μήνυμα στη σελίδα μας: m.me/kyklosgynaika
Tηλεφωνικά: 6944141687 (Αφροδίτη Κονδύλη).

Σεμινάριο Θηλασμού για Επαγγελματίες Περιγεννητικής Φροντίδας

αναρτήθηκε στις 19 Μαΐ 2020, 4:56 π.μ. από το χρήστη Κύκλος Γυναίκα Μητρότητα Θηλασμός

Σάββατο 4 & Κυριακή 5, Ιουλίου 2020, 9:30-14:00
Σάββατο 11 & Κυριακή 12, Ιουλίου 2020, 9:30-13:45 & 11:30-14:00 αντίστοιχα

Ένα ζωντανό διαδικτυακό σεμινάριο για τον θηλασμό και την υποστήριξη της θηλάζουσας μητέρας σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές οδηγίες.

Στο σεμινάριο θα καλυφθούν θέματα όπως η ιστορία του θηλασμού, μύθοι και προκαταλήψεις, 10 βήματα για επιτυχημένο μητρικό θηλασμό, οδηγίες για μια σωστή αρχή, ανατομία του μαστού & φυσιολογία του θηλασμού,παθολογία δυσκολίες και αντιμετώπισή τους, διατροφή θηλάζουσας, υποστήριξη θηλάζουσας, άντληση -αποθήκευση μητρικού γάλακτος, scope of practice και θέματα δεοντολογίας για τους επαγγελματίες περιγεννητικής φροντίδας, ειδική αναφορά στο ρόλο της βοηθού μητρότητας στο θηλασμό.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε IBCLCs, επαγγελματίες υγείας -μαίες-μαιευτές, φαρμακοποιούς, παιδιάτρους κ.ά- βοηθούς μητρότητας, αλλά και όσους επαγγελματίες ασχολούνται με την περιγεννητική φροντίδα.
Η ύλη καλύπτει τις ανάγκες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των IBCLC's και την απαραίτητη θεματολογία σχετικά με τον θηλασμό για την πιστοποίηση βοηθών μητρότητας από τον Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας Ελλάδας.
Το σεμινάριο μοριοδοτείται από το IBLCE με 14,75 (12,5L; 1,5R; 0,75E) CERPs (μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης)

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κόστος σεμιναρίου: 120€

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/jyLiXYKrKpL7fVtD6

Το σεμινάριο θα είναι διαδικτυακό, μέσω της πλατφόρμας zoom και θα πραγματοποιηθεί τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου:

Σάββατο, 04/7/20: 9:30-14:00
Κυριακή, 05/7/20: 9:30-14:00

Σάββατο, 11/7/20: 9:30-13:45
Κυριακή, 12/7/20: 11:30-14:00

Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί και θα δοθεί στους συμμετέχοντες.
Για περισσότερες πληροφορίες: kyklosgynaika@gmail.com.

Εισηγήτριες:
-Αφροδίτη Κονδύλη, Φαρμακοποιός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Attached At The Heart Parent Educator.
-Σοφία Δούμα, Μαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Εκπαιδευτικός, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor.
 

1-4 of 4